Млинці з жолудів і капуста з маком: рецепти від Євгена Клопотенка

Новий погляд на українську кухню
   Світлана Самборська   464  

Фото: Світлана Самборська

Відомий кухар Євген Клопотенко, у рамках фестивалю HoReCaShow, представив експериментальну українську кухню. Він показав, як можна використати інгредієнти, які здається не поєднуються.

Пизи у кагоровому соусі

Простими словами – варені деруни.

Інгредієнти:

  • Картопля
  • Яйце
  • Борошно
  • Сіль

Для соусу:

  • Кагор
  • Цибуля
  • Вершкове масло
  • Черемша

Очищуємо картоплю та натираємо на терці. Додаємо до неї одне яйце. У окремій посудині змішуємо борошно та сіль. Просіювати не потрібно.

Поєднуємо обидві суміші і формуємо невеличкі кульки.

У кип’ячену та посолену воду кидаємо кульки та варимо протягом 3 хвилин.

Готуємо соус: Тремо цибулю, обсмажуємо додаємо трішки кагору, вершкового масла та спеції-черемші.

Фото: Світлана Самборська

Мясо з українськими спеціями та верещанкою

Інгредієнти:

  • Свинина
  • Сіль, перець, черемша, календула, материнка, розмарин, березові бруньки
  • Кагор, або овочевий бульйон

Для верещанки:

  • Сік квашеної капусти
  • Борошно
  • Розсіл

Нарізаємо м’ясо не грубими шматками. Додаємо усі спеції за смаком.

Євген Клопотенко рекомендує перед додаванням, усі спеції спробувати на смак.

Заливаємо м’ясо кагором, або бульйоном і тушкуємо 4 години у духовці при температурі 180 градусів.

Сік з капусти та розсіл загущуємо борошном і поливаємо м’ясо після запікання.

Фото: Світлана Самборська

Млинці з жолудів

Інгредієнти:

  • Жолуді
  • Борошно
  • Яйце
  • Молоко
  • Сіль, цукор
  • Олія

Жолуді перебиваємо та робимо з них борошно. Змішуємо його зі звичайним. (1:1) Додаємо яйце, сіль або цукор та трішки олії.

Смажимо, як звичайні млинці. Також самостійно обираємо солодкими вони будуть,чи соленими.

Капуста з маком

Інгредієнти:

  • Синя капуста
  • Мак
  • Вершкове масло
  • Варене згущене молоко

Листя капусти ламаємо на середні шматки. Вершкове масло збиваємо блендером разом із згущеним молоком.

Мак потрібно трішки проварити, аби став м’якшим.

Накладаємо у капусту суміш масла та згущеного молока і зверху прикрашаємо маком.

Фото: Світлана Самборська

Смачного!

Читайте також: Безглютеновий та безлактозний фруктовий десерт від кондитера Марини Іванченко