Супрун “дозволила” їсти морозиво при болю в горлі

Холодна їжа послаблює біль
     2566  

Морозиво можна вживати при болю у горлі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала очільниця Мінздоров’я Уляна Супрун.

“Пройшли повз холодильник з морозивом, тому що болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір  Немає причин відмовлятися від холодних ласощів”, – сказала Супрун.

За її словами, коли болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини чи полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі. Проте до цього переліку можна додати також вживання холодної їжі, що також послаблює біль.

“Їсти холодне також рекомендує одна з найкращих клінік у світі”, – заявила Супрун.

Вона також додала, що холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю. Однак, звичайно, це лише хороший метод знеболення, а не лікування хвороби.

Холодне стимулює зменшення набряку, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі.

“Проте важливо обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок чи інших цукрових інгредієнтів можуть викликати подразнення. Або ж обирайте звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок”, – наголосила керівниця МОЗ.

Варто також їсти невелику порцію і робити це повільна. Після споживання треба прополоскати горло звичайною водою.

Натомість при болю в горлі краще уникати таких продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку, а саме сухі продукти, як чипси, сухарики, будь-які приправи, копчені продукти, кава, сирі овочі, звісно ж варто відмовитись від алкоголю та куріння.