Льоля Ланда і Пані Стефа розкажуть про єврейські традиції у галицькій кухні

24 травня о 19:00 кав’ярня-галерея «Штука» і Клуб шанувальників Галичини запрошують на лекцію «Єврейські традиції у галицькій кухні»
     590  

Розповідатимуть засновниця львівського кафе «Єрусалим» Льоля Ланда і кулінарна блогерка та дослідниця галицької кухні Пані Стефа. Для участі потрібно зареєструватися – https://goo.gl/3bRbpJ.

Гастрономічну традицію Галичини важко описати, не згадавши про улюблені страви, успадковані від місцевого єврейського населення. Цвіклі, форшмак, фаршировані курячі шийки та риба – головні, але далеко не всі, герої цієї довгої історії, що тягнеться ще від XIV століття, коли євреї-ашкенази розселялись з Німеччини у Східну Європу. Основою формування їхньої кухні був «кашрут» – кодекс суворих правил, визначених приписами юдаїзму і рекомендаціями релігійних авторитетів.

Упродовж зустрічі присутні дізнаються, що характерного було в ашкеназькій кухні, які головні принципи «кашруту» та скільки ще звичних нам страв мають єврейське коріння.

Подія у соцмережі Facebook: facebook.com/events/184692832357367

Лекція відбудеться у кав’ярні-галереї «Штука» (Львів, вул. Котлярська, 8)