Один із постраждалих унаслідок споживання копченої риби – в реанімації

Станом на 06.00 02 жовтня потерпілих від спалаху інфекції налічують уже 71 особу, з них 7 – діти.
     884  

Про це інформує Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА. З числа усіх потерпілих було госпіталізовано 65 осіб, в тому числі 6 дітей (у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню – 62 осіб, в тому числі 6 дітей, в інфекційне відділення Пустомитівської центральної районної лікарні – 3 осіб.)

На амбулаторному лікуванні перебуває 6 осіб, в тому числі одна дитина, які зверталися до лікаря, але відмовилися від госпіталізації.

Читайте такожОтруєння рибою з «Привокзального». Фахівці радять, як вберегтись від інфекцій

30 вересня одну особу було госпіталізовано в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні. У період від 25 вересня до 1 жовтня 31 особу, в тому числі 6 дітей, виписали з інфекційної лікарні на вимогу, тож на сьогодні у стаціонарі перебувають 34 особи (ЛОІКЛ – 31, Пустомитівська ЦРЛ – 3). Після проведення лабораторних обстежень усім пацієнтам виставлено діагноз «сальмонельоз». Стан одного пацієнта важкий, інших, які перебувають у стаціонарі, – близький до задовільного.

Нагадаємо, як писала «Львівська газета», 22 вересня до Львівського обласного центру ЕМД МК надійшло повідомлення про те, що до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізовано шістьох осіб із діагнозом «гостра кишкова інфекція».

Потягом наступних днів до лікувальних закладів продовжили звертатися громадяни. Усі вони споживали рибу гарячого копчення, яку придбали 21 вересня в одному з торгових кіосків на ринку «Привокзальний» у Львові.

За фактом масового отруєння людей поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення правил боротьби з епідеміями) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 48-річна продавчиня розморожувала скумбрію та за допомогою спеціального обладнання у приміщенні власного гаража здійснювала гаряче копчення риби. Виготовлений з порушеннями санітарно-епідеміологічних правил товар без документів про якість вона збувала на львівському ринку.

Після масового отруєння людей у Львові вирішили перевірити всі ринки щодо дотримання умов реалізації харчових продуктів.