Кооператив «Стрийський Ясь» розвиватиме виробництво квасолі

Найкращі виробничі практики представили на конференції «Мільйон із гектара» у Стрию

 |    729  

8 червня на базі Стрийського аграрного коледжу Львівського національного аграрного університету під час фестивалю «Стрий-Органік-Фест-2017» відбулася конференція «Мільйон із гектара». Учасниками конференції стали агровиробники та власники домогосподарств із декількох областей України.

Експерт французького проекту «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області» Ганна Антонюк розповіла про практику започаткування виробництва продукції з географічним зазначенням в області, зокрема з метою створення регіонального продукту в селі Підгірці Стрийського району створили сільськогосподарський кооператив «Стрийський Ясь», який розвиватиме виробництво квасолі.

Суттєву увагу на конференції приділяли також розгляду найкращих практик вирощування часнику та інших нішевих продуктів.

Загалом під час конференції фахівці, професійні експерти, науковці, практики, виробники, представники міжнародних проектів технічної допомоги обмінялися знаннями в організації ефективного аграрного виробництва.

«Розвитку виробництва та підтримці малих та середніх  агровиробників  на Львівщині приділяють значну увагу в межах реалізації положень обласної програми підтримки аграрного виробництва», – зазначила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

До слова, фестиваль «Стрий-Органік-Фест-2017» триватиме у Стрию до 10 червня.