Прості й легкі ласощі, які не потребують багато зусиль

 |  Марта Волошанська   5337  

 

Іноді дуже хочеться чогось солодкого і смачного, але не завжди є час або навіть бажання займатися тістом і випіканням. Нині розповімо, як легко приготувати торти, печиво, цукерки чи десерти, не докладаючи багато зусиль.

 

Шоколадний торт

 

LiveInternet

 

300 г чорного шоколаду, 200 г вершків (20%), 100 г вершкового масла, 3 столові ложки цукрової пудри, 150 г сухого печива (на ваш смак), 100 г грецьких чи лісових горіхів, 100 г зефіру.

 

У глибоку ринку налити вершки, додати масло, а також трохи цукрової пудри. Нагрівати на невеликому вогні, доводячи майже до кипіння, але не кип’ятити, весь час помішуючи. Коли масло розтопиться у вершках і суміш стане доволі гарячою, додати поламаний шоколад. При достатньо активному перемішуванні шоколад потрохи буде розчинятися, і маса ставатиме щораз густішою. Перемішувати доти, доки маса не стане густою і однорідною. Потім масу трохи остудити.
Печиво, зефір і горіхи (зефір порізати на невеликі шматки, горіхи, якщо вони великі, – подрібнити) викласти в один посуд і залити шоколадною сумішшю. Вилити майже все, залишити лише трохи для вирівнювання верху торта. Усе добре перемішати.
Форму, в якій торт буде охолоджуватися, застелити харчовою плівкою і трохи змастити її маслом. Викласти шоколадно-зефірно-горіхову суміш у підготовлену форму і розрівняти її по всій площі. Шоколад, який залишився, вилити зверху, рівномірно розрівняти його. Поставити торт у холодильник на 3-5 годин.

 

Торт фруктово-зефірний

 

svoja.kuchnia.ua

 

800 г білого і рожевого зефіру, 3 апельсини, 4 банани, 3 ківі, 1 склянка сметани, 0,5 склянки цукрової пудри, білий шоколад, кокосова стружка, мармелад, цукати – для прикраси.

 

Зефір нарізати пластинками. Апельсини, банани і ківі почистити й нарізати кружечками. Сметану збити з цукром на крем.
Торт викладати шарами: зефір, апельсини, крем, знову зефір, ківі, крем і так далі, до повного використання всіх продуктів. Верх торта – шар зефіру – змастити кремом. Прикрасити тертим шоколадом, подрібненими горіхами, шматочки фруктів, цукатами. Поставити в холодильник, щоб застиг крем.

 

Торт з горіхово-карамельною основою

 

nasha-kuhnya.com

 

Для коржа: 150 г кукурудзяних паличок, 100 г волоських горіхів, 120 г вершкового масла, 100 г вершків (33%), 200 г цукру.
Для начинки: 300 г ягід (будь-яких, на ваш смак), 500 г домашнього сиру, 100 г цукру, 250 г яблучного соку, 2 столові ложки лимонного соку, 30 г желатину.

 

Цукор розтопити в пательні до стану карамелі. Додати вершкове масло і вершки, довести до кипіння, перемішати й зняти з вогню.
Горіхи подрібнити. Всипати в гарячу масу кукурудзяні палички й подрібнені горіхи й швидко перемішати, поки карамель не застигла. Викласти карамельну масу в роз’ємну форму для торта, змащену маслом, розподілити по всьому дну й поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
Замочити желатин.
Домашній сир розтерти з цукром, соком лимона і половиною яблучного соку. Решту яблучного соку трохи підігріти, з’єднати із замоченим желатином, додати в сир і добре перемішати.
Ягоди можуть бути сезонні – малина, полуниця, чорниця тощо, а взимку навіть варення. Ягоди перебрати, помити, великі – порізати. На застиглу карамельну основу викласти сирну масу й розрівняти. Зверху викласти ягоди і знову поставити в холодильник на годину до повного застигання.

 

Торт з печива із заварним кремом

 

Unilever Bulgaria

 

700 г печива, 1 літр молока, 6 яєць, 2 столові ложки борошна, 1 склянка цукру, 10 г ванільного цукру, полуниці (або будь-які інші фрукти чи ягоди).

 

Печиво поламати на шматочки. Жменю печива розтерти в крихту й відкласти для посипання торта.
Приготувати заварний крем. Яйця збити, влити в них тепле (не гаряче) кип’ячене молоко й розмішати. Борошно, цукор, ванільний цукор перемішати і, помішуючи, поступово вливати в суху суміш молоко з яйцями. Поставити крем на вогонь і, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою або вінчиком, варити на повільному вогні до густоти, не доводячи до закипання. Як тільки крем загусне, зняти його з вогню. Трохи остудити крем і збити його міксером, накрити й залишити до повного охолодження.
Форму для торта застелити пергаментом. Пошарово наповнити її печивом і кремом. Залишити торт на 4-5 годин, щоб він просочився кремом.
Акуратно перевернути форму на тарілку, зняти її з торта, зняти пергамент, прикрасити полуницями, посипати зверху крихтою з печива.

 

Сирно-шоколадний торт

 

What’s Up Life

 

600 г жирного сиру, 200 г вершків (не менше 30%), 20-25 г желатину,6 столових ложок цукру, по 100 г чорного та білого шоколаду.

 

Замочити желатин у 100 мл води, коли набухне, нагріти на паровій бані, не доводячи до кипіння. Розтопити також на паровій бані чорний і білий шоколад у різних мисках. У кожну миску додати по 300 г сиру, 100 мл вершків, 50 мл розчиненого желатину, 3 столові ложки цукру. Збити блендером до однорідної маси. Форму для торта вистелити харчовою плівкою. Заливати масу у форму за принципом «зебри». Охолоджувати не менше години. Потім акуратно перевернути форму, зняти харчову плівку, прикрасити торт шоколадною стружкою.

 

Тістечко «Картопелька»

 

eater.com

 

500 г печива, 200 г згущеного молока, 100 г вершкового масла, 5 столових ложок порошку какао, 3-4 столові ложки коньяку.

 

Печиво подрібнити блендером або перемолоти в м’ясорубці на дрібну крихту. Що дрібніше – то смачнішими вийдуть тістечка. Змішати покришене печиво зі згущеним молоком, м’яким вершковим маслом і частиною какао. Влити в суміш коньяк і добре вимішати до однорідної маси. Якщо тістечка готуються для дітей, коньяк треба замінити молоком. Сформувати з маси тістечка у вигляді картопельки. Обваляй кожне тістечко в какао. Можна прикрасити тістечко кремом або посипати цукровою пудрою.
Поставити тістечка на 30-60 хвилин у холодильник.
Взагалі тістечко «Картопля» – смачний варіант «утилізації» залежалого печива чи будь-якої іншої сухої випічки – сухарів, вафель, пряників. Крім того, багато господинь додають у масу подрібнені горіхи або «фарширують» тістечко цілими вишеньками.

 

Вершково-шоколадні трюфелі

 

Pinterest

 

200 г чорного шоколаду, 100 мл вершків (33%), 1 пачка ванільного цукру або ваніліну, 2 столові ложки рому, 130 г мигдалю (можна волоських або лісових горіхів), какао-порошок – для посипання.

 

Вершки довести до кипіння, зняти з вогню. Натертий шоколад додати у гарячі вершки, перемішати до отримання однорідної маси (вона повинна бути гладенькою). Трохи остудити масу, додати до неї вершкове масло, добре перемішати. Влити ром, додати ванілін і подрібнений мигдаль (горіхи), ще раз добре перемішати. Поставити суміш у холодильник на 5-7 годин (вона повинна стати густою).
Формувати із застиглої суміші невеликі кульки, обваляти їх у какао-порошку. Зберігати в холодильнику.

 

Шоколадна ковбаска

 

YouTube

 

400 г пісочного печива, 120 г вершкового масла, 0,5 банки згущеного молока, 3 столові ложки какао, 0, 5 склянки горіхів, 1 столова ложка коньяку (лікеру).

 

Три чверті всього печива подрібнити в крихту, решту поламати не дуже великими шматками, перемішати.
Розтопити масло, додати какао і згущене молоко (сире чи варене – на ваш смак), влити коньяк. Все перемішати й додати до печива, всипати горіхи. Ще раз добре перемішати. Викласти масу на плівку і сформувати ковбаску, загорнути й покласти на ніч у холодильник. Потім нарізати на шматочки.
За бажання, можна додавати цукати, мак, кокосову стружку. Ковбаска може досить довго зберігатися в холодильнику.

 

Банани в карамелі

 

beeftime

 

3 банани, 2 ст. ложки вершкового масла, 50 г мигдальних пластівців, 4 столові ложки цукру, 2 столові ложки цукрової пудри.

 

Банани почистити від шкірки, порізати на половинки, потім кожну половинку розрізати вздовж.
Розтопити вершкове масло, додати цукор і потримати на вогні, поки він не розплавиться.
Банани обваляти в цукровій пудрі й обсмажити в карамельному маслі з двох боків. Готові банани викласти на тарілку й посипати мигдальними пластівцями. Подавати смажені банани можна також з морозивом, сиропом або з рідким шоколадом.

 

Рожевий гарячий шоколад

 

Bear Naked Food

 

0,5 склянки молока, 2 столові ложки сметани, 50 г білого шоколаду, 1 столова ложка ягідного сиропу (червоного кольору).

 

Шоколад розтопити на водяній бані, додати 2 столові ложки молока, перемішати. Решту молока та сметану нагріти, довести до кипіння, влити в шоколад. Розмішати до однорідності. Додати ягідний сироп, перемішати. Налити в склянку. Можна прикрасити зефіром.

 

Десерт «Солодка хмаринка»

 

Gelato Messina

 

100 г вершкового масла, 120 г цукру,100 мл води, 30 мл вершків, 100 мл згущеного молока, 400 г сухого молока.

 

Масло розтопити, додати цукор, згущене молоко, сухе молоко, вершки. Усе збити міксером, щоб маса стала однорідною.
Форму застелити харчовою плівкою, вилити в неї масу й поставити застигати в холодильник на 1-2 години. Подаючи, різати на порції. Прикрашати кожну порцію тертим шоколадом, фруктами, полити м’яким шоколадом білим або чорним – на ваш смак.

 

Зефір рожевий

 

freshka24.blogspot.com

 

1 пачка сухого ягідного желе (або желатину), полуниця (може бути морожена), 250 г цукру, 450 г цукру, ванільний цукор, яйце.

 

Желатин або желе замочити у воді на 1 годину. Полуницю розтерти (якщо заморожена – перед тим розморозити її) на однорідне пюре, додати 250 г цукру, ванільний цукор і ще раз добре збити.
Розмочений желатин нагріти, помішуючи, майже до кипіння, щоб він розчинився. Всипати 450 г цукру, довести до кипіння і поварити 5-10 хвилин, поки сироп не почне тягнутися тонкою ниткою за ложкою.
Білок збити на тверду піну, додати до полуничного пюре, вимішати. Гарячий сироп тонкою цівкою влити в пюре з білком, не припиняючи збивати, поки маса не стане дуже щільною і триматиме форму.
Викласти в застелену пергаментом форму й залишити на добу. Потім порізати й посипати цукровою пудрою.
Замість полуниць можна використати інші ягоди − на ваш смак.

 

Семіфредо

 

Семіфредо – це традиційний італійський десерт, який нагадує м’яке морозиво. До складу його входять різні наповнювачі: від печива і шоколаду – до горіхів і різних ягід та фруктів. Завдяки своєму складу, cеміфредо не замерзає в морозилці, а залишається м’яким і ніжним. Цей десерт можна доповнити будь-яким фруктовим чи шоколадним соусом. І робити його зовсім не складно, як може здатися на перший погляд.

 

www.taste.com.au

 

2 яйця, 250 г вершків (35%), 30 г цукру, 70 г апельсинових цукатів, 50 г фісташок, жменя свіжих або заморожених ягід, ваніль – на кінчику ножа.

 

Фісташки очистити від лушпиння. Якщо ягоди чи фрукти заморожені – розморозити їх. Можна також використати протерту заморожену малину.
Яєчні білки збити на тверду піну. Вершки збити до стану густого крему. Жовтки збити з цукром. Усі три маси – збиті з цукром жовтки, збиті білки і збиті вершки – акуратно перемішати. В отриману масу додати приготовані наповнювачі: фісташки, апельсинові цукати, протерту малину, ягоди. Акуратно перемішати. Отриману масу перелити у форму й поставити в морозилку мінімум на 5 годин. Якщо немає силіконової форми, можна взяти будь-яку іншу, змастивши її невеликою кількістю вершкового масла і застеливши харчовою плівкою. Масло потрібно для того, щоб плівка міцніше трималася і щоб легше виймати потім семіфредо з форми.
У замороженому вигляді семіфредо може перебувати в морозилці довгий час. Подавати його можна по-різному: прикрасити ягодами чи полити шоколадним або фруктовим соусом.

 

Панакота

 

TutKnow.ru

 

Буквально з італійської панакота перекладається як «варення з вершків». По суті, так воно і є. Основою цього десерту є щільний вершковий крем, смак якого чудово поєднується з ягодами та фруктами. Традиційно панакота вершково-біла. Але за бажанням можна додати кольору, розчинивши желатин у гарячому шоколаді або солодкому фруктовому сиропі.
1,5 літра 25% вершків, стручок ванілі або пакетик ванільного цукру, 100 мл молока, 10 г желатину, 0,5 склянки цукру.
Розчинити пакетик желатину в половині чашки холодної води до набрякання. В окремий посуд налити вершки, додати, перемішуючи, цукор. Потім у підсолоджені вершки опусти розсічений уздовж стручок ванілі чи додати пакетик ванільного цукру. Цю суміш довести до кипіння, зняти з вогню, коли вершки почнуть підніматися. Дати їм настоятися на ванілі, потім витягнути стручок. Вершки нехай остигають.
У цей час відцідити желатин, додати трохи молока, підігріти й вилити до вершків. Добре перемішати і розлити по формочках. Поставити в холодильник щонайменше на 2-3 години.
При подачі на стіл на секунду опусти формочку дном у гарячу воду − і ніжну панакоту можна буде сервірувати на білосніжній тарілочці, зверху поливши ягідним соусом.